Workshops

Yoga Nidra

Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’.

Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Hierbij balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.

Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Het is hierbij niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaap valt. 

Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. 

Data: Vrijdag 6 november - vrijdag 4 december

Tijd: 19.30 - 20.30 uur

Locatie: Yogastudio Hoevelaken - Drs. W. van Royenstraat 1 Hoevelaken

Docenten: Jacoliene

Prijs: 10,-

info@shakti-yoga.nl /. 06-24623346

Yin en Klankschalen

STILTE, RESONANTIE & LOSLATEN!

 

Terwijl je in de yin yoga houdingen zit of ligt komen de trillingen van de klankschaal voelbaar het lichaam binnen en er ontstaat ruimte op fysiek en energetisch niveau. De klank en trilling van klankschalen hebben een prachtige helende werking.

 

Bijzonder van klankschalen is dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte. Ze brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust, terwijl de hogere klanken juist energie geven. Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. De klankmassage. Je voelt de trilling in je hele lichaam.

 

Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het geluid en de trillingen van klankschalen resoneren je lichaamcellen mee. Daardoor ontspan je en heelt je lichaam zich. Je lichaam komt als het ware weer in balans. De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Eventuele blokkades kunnen daarbij doorbroken worden. Daardoor kan een klankschaalsessie emoties los maken. Een emotionele en spirituele reiniging ondergaan. Het brengt ontspanning maar geeft vooral een mooie opluchting en opruiming van je systeem. De werking van klankschalen uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

 

Laat je verrassen door deze bijzondere ervaring voor lichaam en geest. Voor zowel de beginnende als gevorderde yogi zal deze workshop je helpen om los te laten en een diepe ontspanning te ervaren.

Data: Vrijdag 16 oktober (VOL) en vrijdag 20 november (VOL)

Tijd: 19.30 - 21.00 uur

Locatie: Yogastudio Hoevelaken - Drs. W. van Royenstraat 1 Hoevelaken

Docenten: Judith en Jacoliene

Prijs: 15,-

info@shakti-yoga.nl /. 06-24623346

De kracht van Ademen; een verademing voor lichaam en geest.

Ademhaling is het belangrijkste lichaamsproces dat we zowel bewust als onbewust kunnen doen. Ademen heeft zijn weerslag op hoe we denken en voelen, op wie we zijn.  
We doen dit elke automatisch, maar zijn ons vaak niet bewust van onze adem. Door de huidige manier van ademen krijgen we te weinig zuurstof binnen, wat vermoeidheid, ziektes, stress, slaap- en eetproblemen veroorzaken. 

Tijdens de workshop gaan we kijken hoe we ademen en hoe we de adem kunnen beïnvloeden. 
We gaan verbonden ademen, waarbij je ademweg vrij ademt. Je geeft je lichaam en geest de kans om volledig te ontspannen en vast gezette spanning in het lichaam los te laten.  
Hierdoor herstelt je natuurlijke ademhalingspatroon zich en maak je contact met je innerlijke rust en kracht.  

 

Wat kun je bereiken met een goede ademhaling?
- innerlijke rust, meer focus, beter slapen
- meer energie (meer zuurstof in de cellen) en dus fitter
- meer balans tussen lichaam (voelen) en geest (denken)
- een gelukkiger leven! Graag ontmoeten we je op 30 oktober.

 

Datum: vijfdag 30 oktober

Tijd: 19.30 uur - 20.30 uur
Locatie: Yogastudio Hoevelaken - Drs. W. van Royenstraat 1 Hoevelaken
Docent: Anne van Bree
Prijs: 15,-
info@shakti-yoga.nl /. 06-24623346

Sunday Yoga " Herfst"

Sunday yoga met thema “Herfst”

De herfst is begonnen.

Volgens Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde, hebben de seizoenswisselingen veel invloed op ons. 
Wanneer de herfst begint, wordt ons immuunsysteem wat zwakker en voelen we ons minder sterk in lichaam en geest. Het gezegde “als de blaadjes van de bomen vallen” zegt het al. Typische herfstklachten zoals droge huid, verkoudheid, lage rugpijn, pijnlijke gewrichten, angst en onrust en slecht slapen worden veroorzaakt door te veel VATA, het lucht element. 
Hoe kom jij de herfst door? 
Door kennis op te doen, je te verdiepen in de remedies en goed voor jezelf te zorgen. 

Verwen jezelf met een lange, ontspannende yogales. Laat je meenemen in de Ayurvedische denkwijzen over zelfzorg. Ik vertel je hoe je jezelf een handje kan helpen doormiddel van voeding, kruiden en yoga. Met mijn eenvoudige tips kan je de klachten die tijdens dit jaargetijde een rol spelen aanpakken. 

Is dit precies wat jij nodig hebt?

Meld je aan: info@loyobo.nl of bel / app: 06-25007750

Data: 18 oktober  (VOL) en 1 november 
Tijd: 13.00-15.30 uur 
Waar: Yogastudio Hoevelaken, Doctorandus W. van Royenstraat 1, 3871 AN Hoevelaken
Kosten: 25.00 euro 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now