Workshops

Sunday Yoga -  Reignite your inner fire

Winter heeft grote invloed op onze gemoedstoestand. Aan het einde van de winter voelt men zich vaak moe en futloos. “Blue Monday”, iedereen kent deze uitspraak wel. Waar komt het gevoel van lusteloosheid vandaan? En hoe komt het dat men er veel last van heeft? 

In Ayurveda wordt gezegd dat je het tegenovergestelde moet doen, als je van je klachten af wil komen. Ben je rusteloos, zorg dan voor ontspanning en structuur. Ben je geïrriteerd en overprikkeld, doe dan een stapje terug. Voel je je moe en depressief, zorg dan voor beweging en lichtheid. 
Klink heel logisch toch? 

Deze mooie zondag nodig ik je uit om met behulp van ademoefeningen en vitaliserende, soms wel uitdagende yogaoefeningen (asanas) de donkerte van de winter van ons af te schudden zodat het licht en de zon energie weer gaat stromen. 

Onder genot van kruidenthee vertel ik wat voor invloed de winter op ons lichaam heeft, en geef ik een paar tips om je levensenergie weer te laten stromen.

Docent: Julija vd Heuvel
Kosten: 30 euro
Data: 10 januari 2021
Adres: Yogastudio Hoevelaken
Drs. W. van Royenstraat 1
3871 AN Hoevelaken 

Yin en Klankschalen

Stilte Resonantie en Loslaten!

 

Terwijl je in de yin yoga houdingen zit of ligt komen de trillingen van de klankschaal voelbaar het lichaam binnen en er ontstaat ruimte op fysiek en energetisch niveau. De klank en trilling van klankschalen hebben een prachtige helende werking.

 

Bijzonder van klankschalen is dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte. Ze brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust, terwijl de hogere klanken juist energie geven. Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. De klankmassage. Je voelt de trilling in je hele lichaam.

 

Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het geluid en de trillingen van klankschalen resoneren je lichaamcellen mee. Daardoor ontspan je en heelt je lichaam zich. Je lichaam komt als het ware weer in balans. De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Eventuele blokkades kunnen daarbij doorbroken worden. Daardoor kan een klankschaalsessie emoties los maken. Een emotionele en spirituele reiniging ondergaan. Het brengt ontspanning maar geeft vooral een mooie opluchting en opruiming van je systeem. De werking van klankschalen uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

 

Laat je verrassen door deze bijzondere ervaring voor lichaam en geest. Voor zowel de beginnende als gevorderde yogi zal deze workshop je helpen om los te laten en een diepe ontspanning te ervaren.

Data: vrijdag 22 januari

Tijd: 19.30 - 21.00 uur

Locatie: Yogastudio Hoevelaken - Drs. W. van Royenstraat 1 Hoevelaken

Docenten: Judith en Jacoliene

Prijs: 20,-

info@shakti-yoga.nl /. 06-24623346

De kracht van Ademen; een verademing voor lichaam en geest.

Ademhaling is het belangrijkste lichaamsproces dat we zowel bewust als onbewust kunnen doen. Ademen heeft zijn weerslag op hoe we denken en voelen, op wie we zijn.  
We doen dit elke automatisch, maar zijn ons vaak niet bewust van onze adem. Door de huidige manier van ademen krijgen we te weinig zuurstof binnen, wat vermoeidheid, ziektes, stress, slaap- en eetproblemen veroorzaken. 

Tijdens de workshop gaan we kijken hoe we ademen en hoe we de adem kunnen beïnvloeden. 
We gaan verbonden ademen, waarbij je ademweg vrij ademt. Je geeft je lichaam en geest de kans om volledig te ontspannen en vast gezette spanning in het lichaam los te laten.  
Hierdoor herstelt je natuurlijke ademhalingspatroon zich en maak je contact met je innerlijke rust en kracht.  

 

Wat kun je bereiken met een goede ademhaling?
- innerlijke rust, meer focus, beter slapen
- meer energie (meer zuurstof in de cellen) en dus fitter
- meer balans tussen lichaam (voelen) en geest (denken)
- een gelukkiger leven! Graag ontmoeten we je op 30 oktober.

 

Datum: datum volgt

Tijd: 
Locatie: Yogastudio Hoevelaken - Drs. W. van Royenstraat 1 Hoevelaken
Docent: Anne van Bree
Prijs: 25,-
info@shakti-yoga.nl /. 06-24623346